TERMENI SI CONDITII – ACORD DE UTILIZARE otr.ro

1.Partile Contractante

OTR SYSTEMS SRL cu sediul social in Municipiul Sfantu Gheorghe, Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 9. Bl. 48. Sc. G. Ap. 16., CUI: 21141908, atribut fiscal RO, J: 14/96/2007, telefon: +40 74 205 9669, e-mail: customerservice@otr.ro  reprezentata de dl. Zsombor Bakcsi – Administrator, operatorul platformei www.otr.ro in calitate de Prestator

si

Clientul, cu datele de identificare din platforma www.otr.ro. Au agreat urmatoarele:

Acesta reprezinta contractul propus de Societatea OTR SYSTEMS SRL si va fi acceptat inainte de inregistrarea pe site-ul ro.

Orice comanda confirmata de client, prin bifarea casutei – Am luat la cunostinta de Termenii si conditiile de utilizare a otr.ro, reprezinta o acceptare din partea clientului a ofertei Societatii OTR SYSTEMS SRL in conditiile stipulate de art. 9 din Legea comertului electronic 365/2002.

Bifarea casutei reprezinta o semnatura electronica, in sensul art. 4 pct. 3 din Legea semnaturii electronice nr. 455/2001, având aceeasi valoare cu o semnatura olografa.

Definitii: otr.ro : site-ul de internet, precum si ansamblul serviciilor accesibile pe acest site web sau pe subdomeniile acestuia. Serviciu: serviciile puse la dispozitie de Societatea OTR SYSTEMS SRL prin intermediul site-ului www.otr.ro, in special cele de acces la aplicatia de gestionare si administrare a timpului de munca dintr-o companie, sincronizarea datelor din contul de client, asistenta pentru aceste servicii, backup de date de pe orice tip de dispozitiv – de oriunde, prin accesul la Internet – prin oferirea serviciilor sub forma unui abonament anual, in functie de preferintele clientului. Utilizator: orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii. Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Clientului sa foloseasca aplicatia de gestionare a timpului munca si documente de resurse umane intr-o companie. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate. Comanda: comanda de achizitionare a serviciilor afisate in site-ul www.otr.ro, realizata de un client care isi doreste sa beneficieze de acel/acele servicii. Vizitator: persoana fizica ce viziteaza website-ul www.otr.ro, fara a fi achizitionat servicii si fara a fi facut o Comanda. Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Prestator si Client, fara prezenta fizica simultana a Prestatorului si a Clientului.

2.Obiectul si acceptarea prezentului Contract de prestari servicii

2.1. Prezentul Contract de prestari servicii este aplicabil tuturor comenzilor sau conturile realizate prin intermediul www.otr.ro. Clientul se obliga sa ia la cunostinta aceste conditii inainte de a realiza o comanda sau de a-si deschide un cont. Toate comenzile si deschiderea contului implica acceptarea de catre Client a tuturor acestor conditii de prestari servicii. Acceptarea prezentului contract de catre client se face prin bifarea casutei „ Sunt de acord cu Termeni Si Conditii”.

2.2. OTR SYSTEMS SRL isi rezerva dreptul de a modifica prezentele conditii de prestari servicii in orice moment. Versiunea aplicabila unei comenzi realizate este aceea in vigoare pe www.otr.ro la momentul la care s-a plasat comanda de catre client.

2.3. In calitate de operator al site-ului www.otr.ro, OTR SYSTEMS SRL presteaza pentru Client servicii de acces la aplicatia de gestionare si administrare a timpului de munca si documentelor referitoare fortelor de munca dintr-o companie, sincronizarea datelor din contul de client, asistenta pentru aceste servicii, backup de date de pe orice tip de dispozitiv – de oriunde, prin accesul la Internet – prin oferirea serviciilor sub forma unui abonament anual.

2.4. Serviciile pot fi accesate de pe o serie de interfete precum: aplicatii desktop in sisteme de operare Windows, Mac si Linux, aplicatii Android si web browser.

2.5. Pretul anual pentru aplicatia otr.ro se va stabili de catre OTR SYSTEMS SRL in functie de necesitatile clientului si de perioada pe care se achita serviciul. Pretul este dat in € iar tariful va fi calculat automat in RON conform cursului valutar BNR in data intocmirii facturii. Actualizarile periodice din aplicatie sunt incluse gratuit in abonament. De asemenea, oferim suport tehnic pe toata perioada contractuala. Mai multe detalii se pot afla de la un reprezentant OTR SYSTEMS SRL prin email sau telefonic. Plata serviciilor de catre Client reprezinta acceptarea de catre acesta a pretului oferit de OTR SYSTEMS SRL pentru aplicatiile otr.ro.

2.6. Prezentul contract de prestari servicii este insotit si trebuie interpretat impreuna cu Politica de Confidentialitate a portalului www.otr.ro.

3. Durata contractului

3.1. Prezentul contract se incheie pe o perioada nedeterminata incepand de la data plasarii

3.2. Imediat ce se efectueaza plata tipului de abonament ales, Clientul va avea acces la serviciile incluse in pachetul abonamentului din momentul confirmarii platii de catre Prestator. Anularea comenzii se poate efectua pana in momentul efectuarii platii. Orice erori survenite la comanda facuta de Client pot fi corectate pana in momentul confirmarii platii de catre Prestator printr-un email trimis la customerservice@otr.ro sau la nr. de telefon +40 74 205 9669 de luni pana vineri intre orele 09:00 si 16:00.

3.3. In cazul in care Clientul doreste modificarea tipului de abonament ales pe parcursul perioadei in care este activ un abonament anterior ales, acest lucru este posibil.

3.4. OTR SYSTEMS SRL ofera oricarui Client posibilitatea de a testa gratuit aplicatia otr.ro pe o perioada de 30 de zile dupa inregistrare sau conform intelegerii. Dupa expirarea acestei perioade, Clientul poate sa opteze pentru un abonament. In cazul in care nu mai doreste continuarea serviciilor, accesul va fi intrerupt definitiv, iar datele sale vor fi sterse in mod automat in termen de 60 de zile. Clientul are posibilitatea de a cere stergerea imediata a datelor incarcate, iar acest lucru se va realiza in maxim 30 zile lucratoare.

4. Plati si anulare/rambursare

4.1. Valoarea contractului si efectuarea platii

4.1.1. Pretul anual pentru aplicatiile OTR se va stabili de catre OTR SYSTEMS SRL in functie de necesitatile clientului si de perioada pe care se achita serviciul. Pretul este indicat in € si tariful va fi calculat automat in RON conform cursului valutar BNR in data intocmirii facturii. Actualizarile periodice din aplicatie sunt incluse gratuit in abonament. De asemenea, oferim suport tehnic pe toata perioada contractuala. Mai multe detalii se pot afla de la un reprezentant OTR SYSTEMS SRL prin email sau telefonic. Plata serviciilor de catre Client reprezinta acceptarea de catre acesta a pretului oferit de OTR SYSTEMS SRL pentru aplicatiile OTR.

4.1.2. Pentru serviciile prestate, Clientul va plati catre OTR SYSTEMS SRL o suma lunara, de tipul unui abonament, prevazuta in momentul semnarii contractului.

4.1.3. OTR SYSTEMS SRL va trimite notificari de plata regulate in conformitate cu tipul de abonament ales, iar pe baza acestora Clientul va efectua plata prin transfer bancar.

4.1.4. Clientul poate renunta la aplicatie in termen de 60 de zile de la notificarea Prestatorului in email.

4.2. Metode de plata acceptate

Pentru plata abonamentului OTR, acceptam urmatoarele metode de plata:

Prin Banca: Ordin de plata, Internet Banking, Depunere numerar

4.3. Politica de anulare – rambursarea platii

Se poate cere rambursare in caz de:

– Furnizorul de servicii nu a setat serviciul sau produsul solicitat in comanda

– Oricare dintre caracteristicile esentiale a produsului sau serviciului diferita de cea anuntata

5. Disponibilitatea serviciilor si utilizarea aplicatiei OTR

5.1. Disponibilitatea serviciilor afisate

5.1.1. Oferta OTR SYSTEMS SRL cu privire la servicii si pretul acestora este valabila pe durata contractului. OTR SYSTEMS SRL isi va indeplini obligatiile contractuale imediat ce clientul se va inregistra.

5.1.2. Clientul este responsabil cu actualizarea datelor din contul de utilizator imediat ce intervin schimbari. OTR SYSTEMS SRL nu isi asuma responsabilitatea in cazul in care intervin prejudicii sau pagube de orice natura din cauza imposibilitatii de a accesa adresa de e-mail declarata in contul de utilizator.

5.1.3. Accesul la programul OTR este disponibil pana la renuntarea la serviciu si/sau stergerea contului de Client, indiferent de progresul tehnologic sau modificari. Acest acces cuprinde si actualizari legislative pentru serviciile disponibile, cat si asistenta prin email pe intreaga perioada de desfasurare a prezentului contract.

5.1.4. OTR SYSTEMS SRL depune toate eforturile pentru a oferi permanent accesul la serviciile www.otr.ro. Perioada de disponibilitate nu include perioadele de mentenanta anuntate in prealabil prin email sau in cadrul serviciului, insa include acele perioade de mentenanta neanuntate.

5.1.5. In conditiile in care serviciul dorit nu mai este disponibil, din motive imputabile OTR SYSTEMS SRL, facem exportul documentelor si le trimitem Clientului in email.  In conditiile in care serviciul dorit nu mai este disponibil, din motive imputabile Clientului (incalcarea acestui contract etc), OTR SYSTEMS SRL se va stradui sa ofere Clientului toate datele exportate in format PDF. OTR SYSTEMS SRL nu isi poate asuma vreo obligatie legate de modul cum aceste date pot fi incarcate in alte sisteme informatice.

5.1.6. De asemenea, OTR SYSTEMS SRL depune toate eforturile rezonabile pentru asigurarea confidentialitatii datelor primite de la Client si introduse in contul de utilizator sau folosite in aplicatiile OTR SYSTEMS SRL.

Drepturile si obligatiile partilor

5.1.Drepturile si obligatiile Clientului

5.1.1. Clientul este unicul responsabil pentru intreg continutul existent in contul sau sau pentru orice incalcare a legii sau a drepturilor unei terte persoane.

5.1.2. Clientul se obliga sa foloseasca serviciile OTR SYSTEMS SRL in deplina legalitate si cunoscand dispozitiile legale in vigoare cu privire la activitatea pe care o desfasoara.

5.1.3. Se obliga sa respecte in totalitate prevederile legate de drepturile de autor si protectia datelor cu caracter personal in ceea ce priveste datele introduse in sistem.

5.1.4. Isi asuma intreaga raspundere pentru crearea, personalizarea, administrarea, gestionarea, acuratetea si legalitatea documentelor emise cu ajutorul serviciilor OTR SYSTEMS SRL.

5.1.5. Clientul va procesa datele cu caracter personal conform prevederilor legale in vigoare si are obligatia de a respecta legislatia in acest domeniu, iar OTR SYSTEMS SRL nu poate fi facut responsabil pentru niciun fel prejudicii sau incalcari ale drepturilor tertelor persoane.

5.1.6. Are dreptul de a adauga in sistemul informatic mai multi utilizatori ai contului cu diverse drepturi de acces – in totalitate sau in parte – in contul sau. De asemenea, poate delega atributiile sale unuia sau mai multor utilizatori.

5.1.7. Intelege si este de acord cu Termenii si Conditiile portalului www.otr.ro:

5.2. Drepturile si obligatiile OTR SYSTEMS SRL

5.2.1. OTR SYSTEMS SRL asigura:

accesul la platforma tehnica necesara pentru crearea, personalizarea, administrarea si gestionarea documentelor emise cu ajutorul programului OTR.

asistenta de luni pana vineri intre orele 09:00 – 16:00 pentru probleme legate de aplicatii.

backup saptamanal al datelor

conectarea la sistem printr-un protocol sigur de comunicare (https)

sincronizarea datelor din contul de utilizator in asa fel incat sa fie disponibile de pe orice tip de dispozitiv, de oriunde, prin accesul la Internet. Serviciile OTR SYSTEMS SRL nu functioneaza sau functioneaza in mod limitat in varianta offline.

5.2.2. www.otr.ro actioneaza ca un gazduitor pentru continutul adaugat de Client, in conditiile Legii 365/2002 privind comertul electronic. In acelasi timp, o parte limitata de date sunt stocate si pe calculatoarele Clientului. In schimb, datele nu sunt pastrate in browser sau pe mobil. OTR SYSTEMS SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderea parolelor de acces la contul de utilizator sau pentru activitati ce pot compromite contul Clientului. In cazul in care OTR SYSTEMS SRL primeste o notificare cu privire la existenta unor servicii cu o aparenta nelegala realizata de catre clienti, isi rezerva dreptul de a suspenda contul de utilizator sau bloca accesul la acesta.

5.2.3. Fiecare Client va avea un sistem de utilizatori carora li se vor putea configura un anumit set de drepturi conform functionalitatilor din site. Clientul poarta intreaga responsabilitate in cazul in care utilizatorii aprobati de catre Client incalca dispozitiile documentelor precizate la punctul 2.6 al prezentului contract sau se angajeaza in activitati ilegale sau imorale.

5.2.4. Backup-ul datelor se realizeaza saptamanal, Clientii avand acces la versiunile anterioare ale datelor prin serviciul de Cloud.

5.2.5. OTR SYSTEMS SRL nu monitorizeaza si nu exercita nici un control asupra datelor si documentelor Clientului.

5.2.6. OTR SYSTEMS SRL ofera un drept de utilizare (licenta) ne-exclusiva si nelimitata in timp si spatiu pentru folosirea aplicatiilor de pe site-ul www.otr.ro.

5.2.7 OTR SYSTEMS SRL are dreptul de a colecta date anonime despre modul de utilizare a serviciilor sale si de a le face publice in mod agregat.

6. Inregistrare, parole si securitatea datelor clientului (GDPR)

6.1. Inregistrarea pe site-ul www.otr.ro este gratuita.

6.2. Noi facem tot posibilul, ca orice transmisie de date prin intermediul internetului sa fie in siguranta.
In consecinta, depunem toate eforturile noastre de a proteja informatiile si de a folosi protocoale securizate de transmitere a informatiilor (https) ca sa va putem asigura sau garanta securitatea maxima a informatiilor transmise de dumneavoastra catre noi.
Cu toate acestea, exista posibilitatea cazului contrar,  din motive si circumstante independente de noi, ce pot interveni pe parcursul transmiterii informatiei via internet.

6.3. Orice acces neautorizat la elementele ne-publice ale site-ul www.otr.ro sau accesul altor persoane in afara celor neautorizate la un cont gazduit de noi reprezinta infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic si va fi sanctionata conform legislatiei romane in vigoare.

7. Raspunderea contractuala

7.1. Clientul garanteaza datele introduse si poarta intreaga responsabilitate pentru felul si scopul in care utilizeaza serviciile puse la dispozitie de OTR SYSTEMS SRL precum si pentru felul in care configureaza sistemul de utilizatori ce au acces la contul Clientului si comportamentul acestora.

7.2. Clientul garanteaza informatia pe care o furnizeaza catre www.otr.ro este singurul responsabil cu privire la prezentarea informatiilor intr-un mod corect si complet, precum si cu pastrarea acuratetii informatiilor sau a actualizarii lor.

7.3. OTR SYSTEMS SRL nu poate fi tinut raspunzator in cazul in care Clientul se foloseste de aplicatiile si serviciile puse la dispozitie in scopuri ilegale sau imorale.

7.4. Clientul este de acord ca este singurul responsabil si va despagubi OTR SYSTEMS SRL pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a oricaror actiuni frauduloase din partea acestuia. Prin prezentul document Clientul intelege si accepta faptul ca OTR SYSTEMS SRL va transmite datele acestuia catre organele de ancheta, in cazul in care primeste o cerere motivata de la o institutie publica autorizata.

7.5. Desi in fiecare moment face eforturi in vederea asigurarii calitatii si corectitudinii mesajelor publicate in site, OTR SYSTEMS SRL nu poate garanta, expres sau implicit, in privinta continutului, a software-ului ori a produselor si serviciilor publicate sub egida sa. OTR SYSTEMS SRL nu isi asuma raspunderea, in nicio situatie, pentru nicio dauna sau eroare pricinuita direct sau indirect, pentru nicio lipsa de profit directa sau indirecta (incluzand, dar fara a se limita la aceasta enumerare: daune pentru pierderea profitului, intreruperea unor afaceri, sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipsei regularitatii informatiilor si serviciilor furnizate de site.

8. Incetarea contractului

8.1. Prezentul contract inceteaza in urmatoarele cazuri:

partile convin de comun acord incetarea contractului;

neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa repetata a obligatiilor contractuale de catre una din parti;

decizia unilaterala a uneia dintre parti, transmisa in scris celeilalte parti; receptia notificarii de incetare trebuie sa aiba loc cu minimum 30 zile calendaristice inainte de data stabilita pentru incetarea colaborarii;

in caz de dizolvare, lichidare, faliment, retragerea autorizatiei de functionare a unuia din contractanti.

9. Exonerarea de raspundere

9.1 OTR SYSTEMS SRL nu va raspunde pentru niciun prejudiciu material sau moral, orice paguba sau costuri ce pot interveni din intarzierea platilor ce sunt in sarcina Clientului, precum si incalcarea de catre acesta a oricaror obligatii legale daca nu sunt din vina OTR SYSTEMS SRL.

10. Confidentialitate

10.1. Nici una din Partile contractante nu are dreptul, fara acordul scris prealabil al celeilalte Parti:

de a face cunoscuta orice informatie confidentiala unei terte parti, in afara acelor persoane implicate in derularea si executarea contractului;

de a utiliza orice informatie confidentiala sau la care are acces in perioada de derulare a contractului, in alt scop decat acela de a-si executa obligatiile asumate. Toate informatiile confidentiale trebuie marcate ca atare de partea care le invoca a fi confidentiale.

10.2. Restrictia prevazuta anterior nu va fi aplicabila daca:

informatia era cunoscuta partii contractante inainte ca ea sa fi fost primita in executarea prezentului contract;

informatia era accesibila publicului;

partea in cauza a fost obligata in conformitate cu dispozitiile legale sa dezvaluie informatiile in cauza.

11. Forta majora

11.1. Forta majora exonereaza de raspundere partile, in cazul neexecutarii partiale sau totale a obligatiilor asumate prin prezentul contract. Prin forta majora se intelege un eveniment independent de vointa partilor, imprevizibil si insurmontabil, aparut dupa incheierea contractului si care impiedica partile sa execute total sau partial obligatiile asumate.

11.2. Partea care invoca forta majora are obligatia sa o aduca la cunostinta celeilalte parti, in scris, in maximum 5 zile de la aparitie.

11.3. Partea care invoca forta majora are obligatia sa aduca la cunostinta celeilalte parti incetarea cauzei acesteia in maximum 15 zile de la incetare.

11.4. Daca aceste imprejurari si consecintele lor dureaza mai mult de 2 luni, fiecare partener poate renunta la executarea contractului pe mai departe. In acest caz, nici una din parti nu are dreptul de a cere despagubiri de la cealalta parte, dar ele au indatorirea de a-si onora toate obligatiile pana la aceasta data.

12. Legea guvernanta

12.1. Drepturile si obligatiile partilor impuse de prezentul contract, precum si toate efectele juridice pe care acesta le produce vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare.

12.2. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi solutionat pe cale amiabila, iar in cazul in care solutionarea amiabila nu este posibila va fi adus spre solutionare in fata unui arbitru. In conditiile in care partile nu cad de acord asupra numirii unui arbitru in termen de 15 zile de la notificarea litigiului, competenta va reveni instantelor romanesti de la sediul OTR SYSTEMS SRL.

13. Dispozitii finale

13.1. Partile declara ca au negociat toate clauzele prezentului contract si acestea sunt acceptate in mod expres prin semnarea contractului, orice intelegere anterioara neproducand efecte juridice intre acestea.

13.2. Prezentul contract poate fi modificat numai prin acordul partilor prin incheierea unui act aditional la prezentul contract.

13.3. Orice notificare catre OTR SYSTEMS SRL trebuie trimisa electronic la adresa de email customerservice@otr.ro

13.4. Politica de Termeni si Conditii trebuie interpretata impreuna cu Politica de confidentialitate OTR si se supun legilor in vigoare din Romania.